Min Opel GT 1900 1970 modell

Montering kan gjøres kjapt og greit, men blir ikke alltid vellykket. Det tar litt lengre tid å gjøre en grundig jobb, men en slipper kanskje å gjøre noe om igjen om en tar seg tid til å gjøre det grundig. Tilfredstillelsen er ihvertfall mye bedre :-).

Topplokk tilbake fra maskinering (Slipt 2mm). Fettflekkene er fra min montering av innsugsventiler. Men, flatene sier ihvertfall at dette bør bli tett!
Grunnen til at jeg bestemte meg for å ta 2mm er at dette er en topp fra en 2 liter som gir lavere kompresjon enn originaltoppen.

Renvasket motor innvendig. Noe gjort av maskineringsverkstedet på de delene som var innom der, og resten gjort av meg:

Toppakning med anbefalt modifisering (2 ekstra hull for kjøling). Litt forminsket av meg for bedre kjølevannssirkulasjon bakover i motoren 2x5mm mot foreslått 2x10mm som jeg mener vil "kortslutte" kjølevannsirkulasjonen. Grunnen til hullene er for å senke temperaturen på de to midterste
eksoskanalene. Disse varmer igjen opp standard innsuget, noe som bla. er "litt" negativt på varme dager.


Sylinderne ble målt, honet og glasert av et motoroverhalingsfirma. Glasering har vist seg i ettertid å forlenge innkjøringsperioden for stempelringene betydelig...Før fordeler og bensinpumpe monteres bør oljetrykket kjøres opp. Jeg lagde meg derfor en aksel som kunne brukes på drillen. Spor og hull er fra emnet jeg brukte. (Hjulaksel på gressklipper ca 30cm lang)

Montering fortsettes........