Min Volvo PV side

 

En god Volvo PV kan godt være en ting å gi bort til ei dame en er glad i :-), dersom hun liker gamle biler da.

 

Dette er en side om en slik bil. Gitt bort som 50 års gave et halvt år etter at den ble kjøpt, og uten at hun hadde den minste mistanke!

Vitale betegnelser PV444LS 1957 mod. i ikke modifisert utgave.

Dvs. fortsatt B16 motor og 6 Volts elektrisk anlegg. For ikke å glemme 3 trinns girkasse med usynkronisert førstegir.

 

Takk til Tor Arne som gjorde denne drømmen mulig gjennom å ikke tenke på å få mest mulig penger ut av en gammel bil.

God deletilgang, er for en fersk eier av gammelbil, er en god ting. God å kjøre er den også, med radialdekk riktignok, noe en ikke alltid kan si om alle gamle biler.

Tor Arne startet her:

pv_bukk

og endte opp slik:

pvmotor  

og slik

  pv3.

En grundig jobb, og et greit utgangspunkt for videre oppgradering til en god "koseveteran".

 

Gjennom Jørgenrud i Østfold har jeg fått kjøpt det meste av deler jeg manglet eller ønsket å fornye. Tror de må ha alt som er å oppdrive av deler til denne bilen og mer til. De har også delekatalog med priser som kan lastes ned.

Nye dekk kjøpte jeg hos Johs Bjerke Rekvisita i Oslo, som fører nye Kumho dekk i dim. 165x15 til en rimelig pris. Disse fungerer utmerket til denne bilen.

Utfordringen nå er å sette inn sikkerhetsseler. Selv med gammel bil kan det være fornuftig med litt sikkerhet. (Dama synes ihvertfall det) PV klubben har fått ett nytt kvinnelig medlem!

Selv har jeg blitt familiemedlem. Jeg er også medlem av Norsk Veteranvogn Klubb, men mangler foreløpig bil. Hm, kanskje jeg skulle satse på en sen 57 445 herregårdvogn? (Noen som har ett brukbart eksemplar der ute? (44506 eller 44507) Send meg en mail!)

 

 Om dama ble glad for 50 års gaven? Se selv:

fornoyd_dame 

Men, historien ender ikke her! Fortettelse følger!